KUB och NUPP och allt vad det nu är

Igår när jag låg och läste gravidbibeln (MAMA) så blev jag helt plötsligt lite stressad över en sak. Vi tackade nej till att göra det här NUPP/KUB-testet (eller vad det heter) eftersom vi inte ligger inom någon riskzon och enda anledningen som jag hade var att det skulle vara förbaskat skönt att se att det verkligen ligger ett litet levande knytte därinne. Och det är inte rätt anledning att göra det för. Och så kostar det 1500:-, roligare saker kan man ju göra för det tänkte jag.

Men i alla bloggar som jag kommer in på som väntar barn (ja inte bloggarna då utan bloggerskorna) så verkar det som att ALLA har gjort en massa test, och dessutom hunnit med både två och tre ultraljud innan rutinultraljudet. Samma sak var det i Mamas gravidbibel, med alla som blivit intervjuade.

Hmmm… Väntan på rutinultraljudet den 23:e maj känns ju evighetslång och jag känner lite att jag inte riktigt kan vara glad till 100% innan jag fått se svart på vitt att det finns en frisk (och levande) bebis därinne.

Jag kanske borde ha betalat de där 1500:- och gjort ett test ändå. Typiskt.

Tänk vad fint om de kunnat göra ett direkt på inskrivningen, vad mycket jobbiga tankar man skulle slippa!

Nope, nu är min lunch slut. Så slut på ultraljudsfunderingar och BACK TO WORK!

5 thoughts on “KUB och NUPP och allt vad det nu är

  1. Sv: Mitt illamående gick över någongång i femte månaden har jag för mig. En månad efter att det gått över kunde det komma tillbaka lite men inte alls lika starkt. De gångerna var det oftast någonting, tex en lukt, som triggade igång det så jag fick undvika sånt så gott jag kunde.

    Jag tror det är olika i alla landsting och även om man går privat eller inte det där med ultraljud. Vi ville inte göra KUB/NUPP. Vi ligger inte i riskzonen och sen så innebär det väl en liten risk har jag för mig. Vi gjorde vaginala ultraljud med båda barnen i vecka 9/10. Med Leia för att jag fick en blödning och blev orolig och med Teo för att jag verkligen skulle tro på att det fanns en bebis därinne och att den levde. Jag tycker väntan på rutinultraljudet är huuuur lång som helst och man känner ju inte bebisen större delen av tiden heller. Med Teo gjorde vi det på Carolina kliniken på Östra Ågatan. 200 kr har jag för mig att det kostade, syskon får vara med och läkaren var jättetrevlig.:)

    Ha en fin dag!

  2. Ja du Sara dom gör allt för att tjäna pengar på oroliga Gravida mammor !!!! Du kan lugnt vänta tills det vanliga ultraljudet !!!!Jag som väntat tio har ju bara gjort det vanligaKramelikramar !!!! Spar pengarna till bebisen kommer istället…..chansen är inte så stor att det skulle vara ngt fel på bebisen!!!! Så bort med alla tankar om att ngt skulle vara fel =) Dom vill som jag skrivit BARA TJÄNA pengar………

  3. SV: Nee precis men jag vågar inte riktigt lita på att ingen jag känner tar det… Ett namn på listan har jag och min svägerska som ”gemensamt namn” vi vill ha för nått av våra barn. Jag känner väl inte nödvändigtvis att jag måste ha just det namnet så hon skulle kunna få det av mig (nu låter det ju hellöjligt som om man vore 10 och pratar om leksaker =/) det beror ju på om man får en flicka sen när det väl är dags =)

    Har ni funderat på att gå på 3D(?) ultraljud? känner flera som gjort det och det ska tydligen vara riktigt häftigt men dyrt =/

  4. Fy det är så jobbigt att oroa sig. Och onödigt, för det tjänar inget till ändå.. Håll ut snart blir det ultraljud! Lram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *