Konsten att kunna leka

Tuva har alltid vart väldigt duktig på att leka, redan när hon var runt 1 år så lekte hon på riktigt med små figurer och hennes små Teletubbies mjukisdjur. Och nu vid 5 års ålder så leker hon hur mycket som helst med sina leksaker, och kan hålla på länge, länge om hon inte blir störd. Hon leker ju helst inte i sitt rum, utan ska sitta i vardagsrummet och är lillebror vaken så är ju han största störningsmomentet… ;-)

Men ibland så får lillebrorsan vara med, och nu när Isak börjat prata ordentligt och kan prata hela meningar (om än lite otydliga) så märker man att de faktiskt kan leka rätt bra ihop och Tuva är (oftast) bra på att dela med sig av sina saker.

Och man märker att Isak lär sig mycket av sin storasyster hur man leker! Han börjar också kunna sitta och leka med små figurer eller sina bilar ett tag (om han inte blir störd, och där är ju så klart storasystern största störningsmomentet…) (eller ja, mamman måste ju hålla sig utanför synfältet med, annars vill ju lillpojk helst klänga på sin älskade mamma… ;-) )

Igår lekte de riktigt länge och bra med Tuvas hästar. Isak fick ha dem han ville och härmade allt storasyster gjorde. :-)

Jag tycker att det är superkul att köpa leksaker till Tuva, eftersom hon faktiskt leker med dem så bra! Och när hon får något nytt så märker man tydligt att hon leker hur mycket som helst mer. Det sägs ju att för många leksaker hämmar barnens fantasi, men i det här fallet så stämmer det iallafall inte. Få se hur det blir med Isak när han blir större, han behöver vi ju inte köpa särskilt mycket till än och han har inte fattat det där med att han också vill ha om Tuva får, så då spar vi in på det tills han verkligen kräver det även om jag kan känna att det känns orättvist så blir det ju faktiskt inte det förrens HAN känner det.  :-)

One thought on “Konsten att kunna leka

  1. Visst är det härligt när dom leker så bra. Selma är likadan, hon leker jättebra själv så länge hon inte ser mig. Går jag förbi då ska hon direkt upp i min famn eller så ska jag sitta med och leka:) Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *