Köksrenovering och glasproblem

En sak som jag hade planerat att blogga om i höst men som kommit helt i skymundan är vårt nya kök! Kan kanske bero på att det gått lite segare än planerat och vi pausat arbetet utan att vara helt klara med ”steg 1”. För att bli helt klara så skulle vi behöva fixa lite täcklister, vanliga lister, måla nya halvväggen och fixa det sista med röret till fläkten.

Men då köket nu är fullt användbart så kändes det mer som att vi vill umgås på helgen än att hålla på att jobba.

IMG_7442

Steg 2 kommer att bli ett mycket större projekt… Då ingår nämligen hela hallen. Puh. Men mer om det i ett senare inlägg. (Hoppas jag, men jag kan tyvärr inte lova något. ;-) )

Men alltså, FASIKEN vad fint det är att ha ett sprillans nytt kök! Men bra hyllor och lådor, fiiiiiiin svart stenhäll, diskho som går att få ren, induktionshäll och en fläkt som suger ut os. Tjoho!

Och något som jag gillar extra mycket, och som man inser har vart under all kritik är vår nya diskmaskin. Tidigare har vi bara haft en liten som haft väldigt svårt att få disken ren, extra tydligt har det synts på glasen och jag har liksom ursäktat mig till folk som kommer hit mer att ”alltså, de är rena, de blir bara så grumliga av diskmaskinen för att vi har så kalkrikt vatten”.

Det ska tydligen gå att få rent, hittade den här artikeln om grumliga glas och jag försökte att få ren diskmaskinen, men det var nog för sent för den när den fått vara utan rengöring (misstänker jag, den stod i huset när vi köpte 2010) i 100 år.

Men vår nya diskmaskin får visserligen inte bort de befintliga fläckarna, men den diskar rent och glasen är klara! Och nu ska jag satsa på att ta hand om den här diskmaskinen så att den inte går samma öde till mötes som vår gamla…  Och gissa lyxen med att ha en fullstor diskmaskin när man klämt ner all disk i en liten. Dock har vi stött på ett litet ilandsproblem, nu när diskmaskinen rymmer mer så behöver vi inte diska lika ofta. Dvs att det tar slut i skåpen och allt står odiskat i maskinen utan att den är full och redo att diskas.

Så vi skulle nog behöva fylla upp lite i skåpen. Jag gillar Ikeas glas (även om jag i mina drömmar skulle välja Ittala, men ibland får man vara realistisk. Det är ju vardagsglas vi pratar om.) och då har jag spanat på dessa:

ivrig-glas__0211630_PE365313_S4IVRIG 19:-/st

frasera-whiskyglas__0136632_PE294250_S4FRASERA 15:-/st (Dessa har vi nu och gillar massor, men jag gillar ombyte och förnyelse).

Helst av allt skulle jag nog vilja slänga ut våra gamla vardagsglas eftersom de fortfarande har kalkfläckar, men vi får se. Känns ju lite väl slösaktigt.

 Jaja, nu är det äntligen fredag och vi får middags/fredagsmysbesök. Mycket trevligt! Hoppas ni får en fin helg. ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *