Han gillar ju rosa…

…och jag med. :-)

1239573_10151615167631697_1220472510_nHan gillar rosa så mycket så att han bankade huvudet i bordet för att få en matchade bula. ;-)

Får Isak välja mellan flera saker så väljer han i stortsett alltid det som är rosa. Som idag då vi bakat macarons, och ja, ni ser ju själva på bilden vilken han valde. Och när jag tog på honom den rosa adidaströjan han ärvt av Tuva så sa han ”Åh! Piiin!” (=Åh! Fin!) och jag fick inte ta av den när han skulle badas.

Lite är det ju också ett medvetet val från min sida också, utöver det att han passar så bra i rosa och rött så vill jag inte utesluta massa färger för honom. Pojkkläder är ju så förbannat enformiga och tråkiga! Tjejer har det mycket bättre där som har tillgång till alla regnbågensfärger och både tufft och sött.

Så, jag hoppas att jag genom att använda alla färger på honom att han också kommer känna att han KAN använda alla färger när de kommer upp i den åldern då de blir medvetna om ”killsaker” och ”tjejsaker”.

För alltså, nu har väl inte Isak världens roligaste dagiskläder alla dagar heller (vi nöter ju gärna på det ärvda och lite tråkiga där…) men om man kikar på pojkar överlag på dagis så springer de runt i mycket grått, gråa mjukisar och en gammal grå t-shirt typ. Medans flickorna är jätte fina i färgglada klänningar och uppsatta hår. Och sen ja, det ska väl erkännas att jag inte är ett sånt där jätte stort fan av just den där mellanblå, typiska killfärgen. Hellre mörkblå, marinblå, riktigt klarblå, turkost och babyblått i så fall.

På samma vis så tycker jag att det är grymt att Tuva gillar Monster High och tuffare kläder med, och att hon inte fastnar i facket ”ljuv prinsessa” trots att hon gärna får vara det OCKSÅ.

Ärsch, snurrigt inlägg kanske. Men jag hoppas ni förstår vad jag menar? :-)

6 thoughts on “Han gillar ju rosa…

 1. Ja det är sjukt vad trökigt det kan vara på pojksidan. Men det mest störiga är att storlekarna är mindre och snävare på flick och längre/större på pojk.. makes no sense.
  Vi försöker oxå blanda i ellens garderob så vi handlar en del på pojk oxå, jag gillar klara färger. Inte så mkt pastell. Ellens favvofärg är nog lila och det tycker jag med är fint. :-)

  • Ja storleksmässigt är det ju på riktigt sjukt! Tuva är ju liksom uppe i 122/128 på tjejsidan nu, och hon är ju inte så lång… Och då tycker jag ändå att Tuva är precis normal i kroppen, inte smal och inte tjock. Jag har ju också köpt en hel del till Tuva på pojkavdelningen och då får jag gå ner i storlek… :-/

   Klara färger gillar jag med! Dova pasterller är väl det jag har svårast för tror jag. Kram!

 2. Jag fattar vad du menar! :-) Tycker Isak är såååå fin i rosa, den där rosa pikétröjan han hade i somras var grym på honom.. Men den kom väl till och med från ”pojkavdelningen”.. Just rosa var jag ju lite skeptisk mot förr, var rätt sparsam med rosa inköp. Jag gillar inte att klä mig själv i rosa. Ljusrosa (babyrosa) har jag liiiite svårt för ännu.. Men annars har det ju fått flytta in en del rosa i tjejernas garderober, de passar ju i det! Bara det inte är för mycket volanger, paljetter, spets och grejer på samma gång går det bra.. :-)

  Kram!

  • Ja, den var ju faktiskt från killavdelningen. Otippat med neonrosa där! Fast iofs så var det ju babypojk, och där brukar det finnas lite bättre utbud än blixten och spindelmannen. ;-)

   Fast när jag tänker efter så har jag inte köpt så mycket från tjejavdelningen till Isak, då är det mest ärvda saker. På tjejavdelningen så är det ju mycket puffärmar, volanger och rosetter, och där går nog min gräns… Haha!

   Kram!

 3. Tycker man får klä sina barn hur man vill men jag älskar och klä min pojk i rockigt och tufft. De ska synas att de är en pojk :) fast d kan ju göra i rosa men jag gillar svart och blått, grått och grönt hehe. Skulle nog inte kunna köpa en rosa, lila lr röd tröja till Alex. Får jag en tjej så blir de dom färgerna. Måste få träffa Isse och Tuva snart, så söta. Kramar

  • Ja, det är klart alla får klä deras barn som de vill! :-) Det var bara lite hur jag tycker och tänker. Jag gillar att klä min pojk i rött och rosa, och än så länge har ingen tagit fel på att han skulle vara en tjej. Tvärtemot hur det var med Tuva, hon kunde ha rosa och ändå bli tagen för kille. Haha!

   Ja, vi måste boka in en playdate snart! Jag är ju fortfarande ledig på fredagar. Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *