Hallondressyr

Som vanligt så kommer jag efter med rapporteringen lite. Men något som jag måste berätta om är ju Tuvas hallondressyr! Det var viserligen nästan två veckor sedan (22/11) men inläggen flödar ju inte direkt ur den här bloggen…

Dagen då hallondressyren var så var Tuva hur nervös som helst (undrar hur det kommer att bli när hon ska tävla ”på riktigt”) och ville knappt åka för att hon var så nervös. Men självklart så ville hon med. Att vara hemma var inget alternativ och hon hade ju övat och övat på sitt program Lätt D:1 så hon kunde det utantill.

Men! När vi gjort iordning hästen Alicia och det var Tuvas tur att rida upp så gick det inte nå bra. Alicia var inte alls så samarbetsvillig och det var kallt i ridhuset, och Tuva skulle absolut ha sina tävlingskläder och inget över. Så när hon satt på hästen i väntan på att det skulle bli hennes tur så ser jag att hon gråter, så jag går fram och pratar med henne och försöker att lugna henne. Men så blir hon alldeles vit i ansiktet och säger ”Mamma, jag ser inget, jag ser inget!” och jag fick panikleta efter en annan som kunde ta hästen och jag fick springa ut på ridbanan och fånga en Tuva som var på väg ner.

Jag försökte få henne att gå till läktaren, men då kommer en annan mamma och säger att vi måste upp med hennes ben! Så då fick vi bära ut henne med benen i högläge och när hon väl la sig på läktaren så var det en likblek Tuva. Men efter lite saft och med benen högt så återkom färgen i ansiktet och även fast hon var skakig så var hon fast besluten av att rida sitt program. Så när de andra i gruppen ridit klart så fick Tuva rida sitt program med en tjej som gick bredvid ifall hon skulle börja må dåligt igen.

Men hon klarade det galant! (Bortsett från att hästen är sjukt ovillig till halter, men där är det inte så mycket att göra!)

Men efteråt så fick hon direkt springa in i cafeterian för att värma sig, så jag fick leda ut hästen och motta rosett. Inte mig emot. ;-)IMG_7951

Hästen Alicia och Tuva klara för tävling! Jag fixade knoppar i manen och inbakad fläta i svansen. Jag börjar lära mig det här mest hästtävlingar. ;-)

IMG_7952

Tuva gör hälsningen till domaren efter att hon ridit klart sitt program. Min grymma tjej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *