Att inte vilja gå till förskolan

Nu efter sommaren så har det blivit lite jobbigt med Isak och att gå på förskolan. Misstänker att det är för att han inte längre blir lämnad med Tuva, har börjat på ny avdelning med bara en gammal fröken kvar. Och så misstänker jag att han var rätt nöjd över att vara hemma och ha sommarlov. ;-)

Vi har verkligen haft riktigt jobba lämningar, och på morgonen så har jag lämnat honom först för att sen åka med Tuva till skolbussen = vi har en tid att passa = stressiga lämningar med en gråtandes Isak.

I fredags så ringde förskolan bara 20 min efter att jag lämnat och sa att Isak inte alls var i form för att gå på förskolan då. Och det kan jag förstå! När jag kom dit såg han sååå ynklig ut och var nerbäddad i vagnen och ville bara sova. När vi kom hem så åt han tre mackor och var hur nöjd och pigg som helst.

I helgen så tänkte jag att vi ska prata med om förskolan, så att han är mer beredd. Men han vill inte gå säger han. Nej, han vill inte gå. Möjligtvis med Tuva till skolan, men inte till förskolan. När vi åkte bilen imorse så sa han att han inte ville gå, han ville gå på ridskolan. Och när jag sa att han måste gå på förskolan för att mamma ska jobba så sa han ”vi kan gå tillsammans!”. Lilla hjärtat. ♥

IMG_2599Mammas lillskrutt skulle kunna ha sommarlov året om. Varje dag frågar han om vi inte kan åka och ”bada badbyxor”.

Nu har jag iallafall bestämt att jag ska ta ut lite komp på morgonen den här veckan och lämna Isak efter att jag lämnat Tuva vid bussen så att vi kan ha en lugn lämning och jag kan stanna ett tag om det behövs.

Simon tycker däremot att det är en dum idé, han tycker att jag ska lämna honom så snabbt som möjligt och inte dalta. Men det tycker jag känns fel, man är ju helt gråtfärdig efter såna katastrof lämningar. De känns ju inte bra någonstans!

Jaja, nu hoppas jag verkligen att han snart kan känna sig trygg i att bli lämnad på förskolan igen. ♥

 

3 thoughts on “Att inte vilja gå till förskolan

  1. Stackars lilla Isak då! Moa är ju också ledsen varje morgon när vi lämnar, men det går över fort har vi fått höra.. Och jag vet ju att hon gillar att vara på fsk! Men jag måste faktiskt hålla med Simon lite ang. lämningen.. Det blir tyvärr inte bättre för att man dröjer sig kvar.. För dig kanske det känns bättre, men Isak kommer nog bli ledsen oavsett och om du dröjer dig kvar kanske du ger honom en förhoppning om att du ska stanna med honom. Jag menar absolut inte att man ska stressa vid lämningen, men en lagom snabb och tydlig lämning är bäst!

  2. Jobbigt det där! Bra att ni pratar med honom om förskolan när ni är hemma. Klart det är jobbigt när han har två nya lärare och ny avdelning plus att tryggheten tuva är borta. Prata med pedagogerna om det är läge för en liten ny ”inskolning” eller kanske ni kan bestämna nåt hur ni ska göra vid lämningen. Kanske de kan ringa dig och säga att det går bra, det kan ju vara skönt om man haft katastroflämning. För jag tycker precis som carro att när du ska gå, var tydlig och säg hejdå pusskram sen bara GÅ. Sen får ju pedagogerna se till att trösta och få honom sysselsatt och inte hälla vatten på kvarnen genom att bädda ner honom /tycka synd om honom och på så sätt bekräfta att något är fel. Sånt här går ju över, snart är han i gängorna igen!

  3. Vi hade precis samma med Liam förra hösten när Lea å Liam delade på sig! Han vr verkligen helt förstörd och jag kände mig hemsk! Jag pratade oxå med fröknarna om ny inskolning, men det fick vi inte de tyckte att de bara skulle bli värre då, men vi ändrade i alla fall så att han fick följa med en fröken och vinka i fönstret å vi tävlade vem som kom först till fönstret jag eller han, då glömde han liksom bort att vara ledsen så testa det kanske funkar på Isak oxå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *