Anna och Fa-vo!*

Genom dagis där de arbetar mycket med Lilla Anna och Långa Farbrorn så har Isak blivit lite smått besatt i Lilla Anna. Undrar hur många gånger om dagen man hör ”Lätta Anna!” (=Läsa Anna). Många är det i vilket fall!

Isaks lilla samling med Lilla Anna-böcker, den i mitten är sen Tuva var liten (därav gnagmärkena… Haha!) och de andra två slog pappan till på. Absoluta favoriten är ”Vad lilla Anna fick se”.

Jag är glad att han äntligen har börjat visa intresse för böcker! Tuva var en bokmal redan som liten baby men det har verkligen inte Isak vart, och han har inte velat höra när man läst tidigare. Men nu så! Och iochmed att han börjat gilla Lilla Anna böckerna så har han även upptäckt en massa andra böcker, och kan sitta och lyssna på en liten saga utan att vilja bläddra själv eller stänga boken.

Så nu har vi gjort om nattningsrutinerna för lillpojk, tidigare så var det ju väldigt lätt då vi bara gav honom välling i soffan och sen bar in honom och så somnade han själv, men nu lägger vi oss brevid honom i hans säng och läser ett par böcker innan han ska sova. Det är ju inte riktigt lika smidigt som innan, han blir ju lätt sur när vi ska gå och vill gärna höra Lilla Anna ännu en gång. Men samtidigt känns det mycket bättre, och man får en mysig avslutning på dagen. Tuva började vi läsa för på kvällen tidigt och vi läser fortfarande i stortsett varje kväll (förutom när jag är själv hemma, då har hon valet att spela på plattan ett litet tag istället… /Lata mamman).

*Isaks sätt att säga ”Lilla Anna och Långa Farbrorn”. :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *