Rabarbersaft!

Vi har sjukt mycket rabarber, två stoooora plantor (?) som växer som ogräs på den ofixade delen på vår tomt. Och jag har ju blivit lite inspirerad av allt det här med att man ska ta tillvara på det man har så efter att fryst in ett gäng, samt gjort en rabarberpaj så testade jag nu att koka saft. Och gissa om det blev gott! Super smarrigt!

10358199_696060737120330_1103568644_nJag använde UnderbaraClaras recept som finns här.

1 kg rabarber

1,5 liter vatten

5 dl socker

Saften från 1 citron

Skär rabarberstjälkarna i centimeterstora bitar. Skalet kan vara kvar.  Lägg i en stor gryta, pressa över citronen och slå över vattnet. Låt koka i 15-20 minuter tills rabarbern mjuknat och fallit i bitar. Sila av saften i en silduk. Häll sedan tillbaka saften i kastrullen och tillsätt sockret. Låt koka upp och häll över på väl rengjorda, destillerade flaskor.

Dock blir jag lite rädd för mig själv. Vad har hänt? När plockade jag ner klackarna från taket och hamnade kokandes rabarbersaft i köket? Bilden av mig själv är ju inte att jag är världens husligaste person. Men, men! Saker och ting ändras och till och med jag kan koka riktig god rabarbersaft!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *