Kategoriarkiv: DISS

Nackdelen med att ha en stor liten tjej

Tuva är 5 år (fyller 6 år om en månad) och sen i höstas ungefär så drar hon 128 på kläder. Köper jag nya så köper jag 134, och kläder i dubbelstorlek 122/128 funkar inte längre.

Problemet är då att hon helt plötsligt skickas upp till stora tjejavdelningen, och där tycker jag inte att en snart 6-åring passar. Satt och spanade in Lindex nyheter och tyckte att den här bikinin var söt:

S0000007080598_F_W40_20140213095536Men den här modellen är bara till för barn upp till 122, sen är de stora nog att bära den här:

S0000007090484_F_W40_20140303090744Känns inte riktigt ok att klä Tuva i den ovan. Herregud, hon går ju fortfarande på förskolan!!! Jag kommer ju inte kunna köpa kläder från kedjorna till henne tills hon åldersmässigt också passar i dem som hon har i storlek.

Sjukt!!!

DISS – Comfort Hotel Eskilstuna

I Eskilstuna så bodde vi alltså två nätter på Comfort Hotel Eskilstuna. Anledningen till att vi åkte var att man fick 50% rabatt OCH fritt inträde på Parken Zoo med Coop-kortet. Ett toppen erbjudande!

Men jag rekomenderar det inte.

Det fanns ingen ventilation eller luftkonditionering what so ever på hela hotellet, och när vi dessutom lyckades pricka in årets varmaste dagar så blev nätterna inte vidare kul. Ok för en vuxen, men för barnen… Åh, SATAN vad jobbig första natten blev! Inte gick det ha fönstret öppet heller, för uppenbarligen finns det många raggarbilar i Eskilstuna och deras stråk verkar gå precis utanför hotellet… Och är det inte raggarbilar som håller barnen vakna så var det fulla glada och arga personer som härjade på utanför.

Vi varvade med att ha öppet ett litet tag för att få in lite svalka och stängde lagom tills barnen vaknade allt för mycket av ljudet, så fick vi ha stängt tills vi märkte att de började vakna av värmen istället. Blev inte mycket sömn första natten alls.

Andra natten blev lite bättre, för vi vädrade ur från tidig morgon fram tills att vi skulle iväg på förmiddagen, så stängde vi fönstret och drog för de tjocka gardinerna så att det var stängt under dagen och då var det lite svalare när vi kom tillbaka. Men fortfarande sjukt dålig luft…


Så den här resan har nog vart min svettigaste hitills, alla utlandssemestrar inräknade.

Men himla synd! För i övrigt var hotellet super! Fint och fräscht, gratis wifi, ett jätte bra lekrum till barnen med böcker, leksaker, ritgrejer, utklädningskläder osv, stor frukostbuffé med riktigt fräscha råvaror och framförallt väldigt trevlig personal!

Men vad gör det när man inte kan sova..?

Storlekar på pojkkläder och flickkläder

En sak har slagit mig, att det uppenbarligen är skillnad på pojkstorlekarna och flickstorlekarna redan tidigt i åldrarna. Jag köpte nyligen ett par shorts till Tuva (ville ha ett par neutrala beigea men det finns ju inte på flickavdelningen…) på h&m’s pojkavdelning. Jag tog som vanligt ett par i strl 110, för det är den storleken hon har nu.

Iallafall om man köper på tjejavdelningen.

Har man köpt det på killavdelningen däremot, ja, då kan hon visst fortfarande ha 104.

Konstigt! För inte är det väl någon skillnad på pojkar och flickor i den åldern? Visst att det kan finnas små smala tjejer, men det kan ju finnas små smala killar också. Vissa kläder på tjejavdelningen kan dessutom vara så smala (fast de är ok i längden) att Tuva inte kan ha dem. Visst att Tuva är en stor tjej, MEN hon är ju inte tjock. Inte det minsta. Och sen kan man ju tycka att en storlek 110 ÄR en 110. Sen vet jag ju inte vilken sida som är rätt, är tjejernas storlekar mindre än normalt eller är killarnas större?

Nej, jag tycker så här:

  1. Det borde vara samma storlek på storlekarna oavsett på vilken avdelning man handlar.
  2. Tjejkläder borde göras i med tanken att de ska kunna röra sig och härja runt i dem också.
  3. Det borde finnas en killavdelning, en tjejavdelning och en UNISEXavdelning. För om man bara vill ha ett plagg i neutral färg utan en massa applikationer, så finns det inte på tjejavdelningen, utan då måste man gå och rota och leta bland Svampbob, Darth Vader, Blixten McQueen och Spiderman.

 

Dåligt av CDON

Det är så himla tråkigt, jag hittade den perfekta julklappen till min systerson/gudbarn Calle som är besatt i Lego Star Wars, nämligen ett bildlexikon med tillhörande liten figur för 149:- hos CDON!

Bästa moster/gudmor ger bästa presenten.

Men när jag efter lång tid får hem paketet så är bokjäveln på TYSKA! WTF! Det var ju inte vad jag beställt. Och när jag kikar i CDON för att beställa om den så är det slut, överallt på hela nätet verkar den vara slutsåld.

Så i helgen så går jag in igen och ser att den nu finns i lager med normal leveranstid. ”WIHO!” tänker jag och klickar hem den och några böcker till… Igår kom böckerna som jag hade beställt ihop, men inte bildlexikonet. Nu går den bara att ”boka” på CDON och releasedatum är satt till 15/1 2011.

ÅÅÅÅHHH!!!

Jag vill ju så förbannat gärna ge Calle presenten när vi ska fira våra födelsedagar (jag fyller ju den 19:e och han den 20:e dec) nästa söndag.

Jag var ju så nöjd med vad jag kommit på! Nu känns ju allt som jag kan köpa i den prisklassen som världens nerköp.

Buhuhuhu för CDON som levererade fel bok.

Morr.

Drygis Telia

Hmmm. Nu har jag förstört tvn också. (Igår förstörde jag bloggen igen, men det var det nog ingen som märkte. Jag gick in i databasen och letade reda på felet och åtgärdade det. Jag är GRYM ibland. Hehe.)

Jag läste på Cecilia Blankens blogg att hon var hemma med sin Bonnie som var sjuk och att de tittade på filmer som man kan hyra genom Telia-digitalboxen. Så då frågade jag Tuva om hon ville titta på Bamse och det ville hon såklart så jag började greja. Det skulle jag inte ha gjort.

Efter att ha suttit i telefon med supporten i en timme ungefär så var hela tvn svart. Det var den åtminståne inte från början, då fick jag bara en felkod och det var en meny som inte ville försvinna. Men, men, de har felanmält det och det ska ”gå ganska snabbt” med såna ärenden sa han på supporten. Men frågan är vad som är snabbt för Telia? Att få bredband, telefon och tv tog 5 veckor. FEM VECKOR!!!

Jaja, dvdn funkar ju iallafall och Tuva tittar ju gärna på sina filmer. Och jag tittar ju mest på min MacBook Pro skärm. ;-) (Oj, så jag tjatar om min dator, men förstå vad glad jag är för den.).

Ska bli intressant att se hur lång tid det tar…

Horungar i Dagens Outfit

I somras beställde jag boken ”Dagens Outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten” av Maria Soxbo. Och snacka om att det var en bok som inte var som jag trott.

Jag trodde att det skulle vara en bok med kanske lite minnesvärda inlägg och outfitbilder från de största modebloggarna som man kunde kika lite i medans man låg i hängmattan (och hur ofta ligger jag i en hängmatta? Har kanske hänt en gång i mitt liv) (men ni förstår vad jag menar).

Istället var det en 249 sidor lång debattartikel. Gahhh… Fel bok för fel person. Jag som redan tycker att de där modebloggarna (bara för att man är tjej som skriver om kläder är man inte en modebloggerska, jag är INTE en modebloggerska om det nu var någon som hade trott det. ;-) ) tar sig själva på lite väl stort allvar.

Men det var två saker som störde mig, Engla’s showroom nämdes bara två gånger och då utav en person som de intervjuade. Hon har ju legat i topp i kategorin mode hur länge som helst! Men kanske för att hon är mamma, lite äldre (lika gammal som jag, haha!) och bor på landet så är hon inte tillräckligt ”fin” (precis det som stör mig angående modebloggarna).

Och det jag störde mig mest på var hur snabbt de måste satt ihop boken! De måste bara ha monterat in texten och sen inte brytt sig om hur det flödade. Horungar överallt! Jag menar, en snabb blick på det så ser man ju det direkt. Hade den tryckts på mitt jobb så hade den inte fått lämna oss utan att kunden fått godkänna att det var så den ville ha det.

Det är ju ändå en bok som förmodligen är menad till att läsas flera gånger och kanske till och med sparas. Flygblad, skräptidningar (och bloggar? Hehe.) och sånt som är till för att läsas lite snabbt en gång och sen slängas kan jag förstå att man kanske inte vill lägga ner tid och pengar på att fixa layouten. Då ska det ju gå snabbt och vara billigt.

Men en bok? 

Jaja, jag ska ge mig. Men satan i gatan vad jag stör på sånt där.

Boken som gick väldans snabbt att göra.

En av alla horungar. Dessutom skulle det vart en tom rad innan rubriken.

Om ni inte vet vad en horunge är så står det så här på wikipedia:

Horunge är en typografisk term för en ensam och ofullständig textrad eller ett ensamt ord, i början eller slutet av ett stycke, som hamnat på annan sida eller i annan spalt än resten av stycket.

Man skiljer på två typer av horungar. En dubbel horunge är då sista raden i ett stycke hamnar högst upp i en ny spalt eller på en ny sida. En enkel horunge är då första raden i ett stycke hamnar längst ner på en sida eller i en spalt. Den enkla horungen brukar de flesta formgivare idag acceptera, men den dubbla horungen brukar de flesta grafiska formgivare/redigerare göra allt för att undvika.[1]

Ordet änka används ibland som beteckning för endera en dubbel eller en enkel horunge.

Särskilt betänkligt är det när en ensam rubrikrad står nederst på en sida, och det stycke, som rubriken avser kommer överst (utan rubrik) på nästa sida. Vid omflödning måste detta kontrolleras på alla efterföljande sidor. En obetydlig ändring kan vid komplicerad text få förödande konsekvenser längre fram.

Vid god typografi ska horungar inte förekomma. Grundregeln är att ett (del)stycke nederst på en sida (spalt), och ett (del)stycke överst på en sida (spalt) vardera ska omfatta minst två rader (minst den ena ska vara fullständig). De flesta moderna ordbehandlare ser automatiskt till så att detta fungerar rätt, förutsatt att texten markerats korrekt. Att se till att det blir så är ibland annars ett besvärligt typografiskt problem.

Natti, natti!

Världens sämsta lilleputtland ligger i Skellefteå

Har ni vägarna förbi Skellefteå så gå INTE på Lilleputtlandet. Så ovärt pengarna. Det kostade liksom 80:-/person (för Tuva med, bara barn under 2 år gick in gratis) och det byggdes någon gång för 100 år sedan och har inte underhållits sedan dess. Rent livsfarligt på sina ställen! Dessutom var det ju ingenting att titta på, små ihopsnickrade stugor men ingenting mer (på hemsidan så står det något om trollet Trolle och man ser att det är Indianer i westernstaden, men det var helt tomt, inte en kotte som gjorde något). Och fjortisarna som sommarjobbade såg ut att hålla på att avlida, bokstavligt talat! Hon som satt vid elbilarna hade skrivit på bordet framför sig ”Jag dör sakta men säkert bort här”.

Faktiskt riktigt, riktigt kasst. Synd på en så bra idé.

Men nu var vi ju ändå där och hade betalat så det var väl lika bra att göra det bästa av det.

Tuva vaskar guld. Guldet kunde sen bytas in mot en papperslapp. Jippiyey! ;-)

Sara och Adam vaskade också guld. Dock fick de ingen papperslapp.

Adam och Tuva snickrar (Observera skylten i bakgrunden, men varför skulle man få för sig att den skulle vara bemannad när det inte fanns en kotte någon annanstans?) och jag står brevid med dålig hållning (STRÄCK PÅ DIG SARA!).

Adam (som ju faktiskt är snickare) och hans mästerverk. ;-) Ok, snickarboa var väl en av få saker som faktiskt var bra. :-)

Tuva sitter och tar igen sig uppe på en fallfärdig båt.

Sara och Tuva på väg upp för en fallfärdig trapp till ett fallfärdigt hus.

Pappa Simon var (är?) rädd för svampar.

Tuva ville göra lika som pappa.

Ok… Det kanske är spännande…

Hmmm… Ja, huset är ju osynligt så det är klart man inte ser det med blotta ögat… Bäst att göra som det står och titta i röret.

Nehe, det var visst bara ett rör som höll på att lossna från trädet. Inte såg man nå osynligt hus i röret heller… (Ok för att det var OSYNLIGT, men ändå…)

Tuva kör elbil på vad som kanske kan vara den sämsta banan jag sett någonsin. Pytte liten var den också, och bara 1 varv var gratis, sen fick man betala 5:- per varv. Gah. Utanför var det en trehjulingsbana som var så förstörd och bucklig att det absolut inte gick att cykla på den.

 Men en hoppborg fanns det och DET var skoj! Det slapp man betala extra för också…

Mamman satt och var nervös för att lillan skulle råka hoppa rakt ut på marken.

Och visst var oron befogad! För helt plötsligt damp det ner en Tuvis i knät!

När det blev barntomt (förutom Tuvisen då) så passade mamman och fastern på att få lite valuta för pengarna. Hey, har man betalat 80:- så vill man ju ha nå kul!

Som sagt, skippa Lilleputtlandet om ni är i Skellefteå. Att hoppa i hoppborg kan man nog göra billigare någon annanstans.

Jag har några fler inlägg om när vi var i Norrland på gång, bland annat hjortronplockning, spöksafari och lite badbilder. Det ni! Spännande va? ;-)

Ciao!

Aldrig mer 3 eller LG

Är det något som stör mig så är det när personer som jobbar i service/säljar yrken är totalt o-service-minded. Igår skulle jag gå in på 3-butiken för att lämna in min totalt trasiga mobil, och kanske förlänga mitt abonnemang (för att få ut en ny mobil som fungerar) för att det snart går ut. Men tjejen i 3-butiken var ovanligt butter och vresig. I såna fall så vill man ju att de ska hjälpa en och ”-Vi har ett jätte bra erbjudande som skulle passa dig, och då ingår det en ny mobil… bla bla bla…” Jag vill ju inte tvinga på en säljare att sälja ett abonnemang till mig. Och så fick jag knappt lämna in min trasiga (aldrig mer LG säger jag) för henne, jag fattar inte. Det är glapp på skärmen och man kan inte prata i den, är inte det skäl nog till att lämna in den på service?? Den är ju liksom inte så gammal, bara ca 10-8 mån. Den borde ju hålla ett tag till egentligen. Tycker jag, men uppenbarligen inte 3. Nej, vill man inte sälja då får man inte det heller, tänkte jag och gick till Telenor-butiken istället.

Där var det en kille som var otroligt bra på att sälja. Efter 10 min kommer jag ut ur butiken med nytt abonemang och ny flashig mobil (precis den jag kollat på, fast stilrent svart istället för rosa. Rosa är för bebisar… ).

När jag cyklade hem så fick jag lite ångest, det gick kanske lite väl snabbt det där… Men, men. Nu har jag en flashig mobil (som funkar! Wiho!) och ett bättre abbonemang.

Måste bara fixa och säga upp mitt 3-abonemang. Hoppas att de är trevligare i kundtjänst än i butiken. Annars så blir det svårt…

Nu: Lunch och poker.

So long!

Update: Ok, de var ju trevligare i kundtjänst. Men vad de sa i butiken stämde inte så värst mycket. Så nu vart visst den här historien aningens dyrare än planerat. Suck, jag och mobiler. När ska det någonsin bli billigt för mig? Tappar jag inte bort dem så går de sönder. Och att vara utan är ju inget alternativ. Aja, jag har ju redan fixat ny så det är väl bara att pynta upp…

Historien om den stulna spriten, del 3041

Hm. Den här historien hade kunnat vara så kort. Men nu har den blivit ungefär 2 månader lång istället. SUCK!

För att löst den snabbt så hade den gått till så här:
1.Jag hade kunnat fått en ursäkt och en förklaring med det samma.
2. Och gärna pengar, men då de skyldiga har ont om pengar hela tiden så iaf ett löfte om att få pengar när de får studiebidraget.

Men nu har vi kommit till det att:
1. Jag har blivit utsedd till den dumma som kräver saker av de stackars små flickorna.
2. Eftersom min pappa ska hjälpa mig med min cykel så får andras barn sno sprit av mig och Simon.
3. JAG är orespektfull för att jag tar upp det när andra hör på. (men jag hade ju sluppit det om de följt råden ovan)
4. Eftersom hon har snott sprit av sin mamma tidigare så är det ok att hon snor av mig.
5. Att det lönar sig att ljuga och manipulera.
6. Att om man ringer till min snälla pappa så betalar han gärna för andras barn.
7. Mamman till personen ifråga ringer till MINA FÖRÄLDRAR, och jag är snart 25 år. Och personen har snott sprit i min lägenhet. Ringer man inte till mig och reder ut det då? Som sagt, jag är snart 25 år! Vem ringer till ens föräldrar då? SUCK!! Trodde att jag räknades som vuxen, med heltidsjobb i snart 6 år, bott hemifrån i 5 år, sambo osv osv.

Det jag har lärt mig av detta:
1. För att ens barn ska lära sig att stå för sina egna handlingar och veta att handlingar ger konsekvenser så ska man INTE stå på deras sida och skydda dem när de snor från folk.
2. Personen i fråga kommer aldrig få komma i närheten av något jag äger igen.
3. Man kan inte lita på folk.
4. Ta tag i saker på en gång och var arg direkt. Försök inte att vara snäll och låta personer få en chans att lösa det först (ok, det gäller ju inte alla. Bara ”den sorten”)
5. Visa personer manipulerar mer än gärna och ändrar historier efter vad som passar dem, gärna ett par gånger under samma historia.
6. -
7. Jag har fått en bra uppfostran, min Mamma och Pappa har lärt mig vad som är rätt och fel.
8. Jag har en väldigt snäll pappa som vill alla väl. (Mamma är också jätte snäll, men lite mer bitchig, på ett bra vis! )
9. Syskon håller ihop!
10. Döttrar ser sin pappa som förebild när de väljer partner (min Simon är också världens snällaste!)

Ärsch, det får räcka. Det blev en liten längre lunch idag, men jag behövde skriva av mig. För jag är fortfarande upprörd över det här. Och det kommer jag att vara.

Men jag är bara upprörd på det här, annars så är jag glad som en… ja inte vet jag! Men idag är det äntligen fredag! Ska bli så skönt med helg.

I’ll be back!

Update 25/4: Här händer det saker i bloggen ser jag. Har haft dålig koll på kommentarerna på gamla inlägg… Så därför tar jag bort kommentarerna på det här inlägget, just för att det står vilka personer jag menar (det är bara min familj och de berörda personerna som vet, inga av mina vänner eller någon annan jag känner eller ens vet vilka det är). Jag står för vad jag tycker, och det är så här jag kände och uppfattade situationen. Punkt nr 6, var vad jag hört och uppfattat men jag är inte den som inte ber om ursäkt om det är något som jag gjort som uppfattats som fel. Så sorry för det, det är struket nu. (om det är någon som läser så här långt bak i min blogg) Och jag hävdar fortfarande att om de två första punkterna följts så hade det här vart en kort historia OCH att jag är vuxen nog att om man vill mig något så kan man prata direkt med mig.

Så det var det, var snäll och lämna inga kommentarer på det här inlägget.

Jag är arg

På personer som har vart i mitt hem, letat upp och druckigt upp allt jag och Simon hade i alkohol-väg i lägenheten. Lovat att betala (till min kattvakt) och sen struntat i det, och nu när jag verkligen behöver pengar, försöker pruta!?

Två olika historier går i sär. Jag var arg. Men så var jag inte det längre, speciellt inte på personen i fråga, tänkte bara be om mina pengar. Men nu är jag arg. (Inte på dig Mia, vi har löst det…)

Så otroligt respektlöst. Att vara hemma hos mig när jag är borta och bete sig så.

Och sen att neka. Och pruta, på ynka 150:- (som dessutom är ett jävligt bra pris för allt det). Hade jag bara fått hört: ”- Inga problem, jag tar med pengarna imorn, sorry att jag betalar så sent.”

Men nej. Här skyller vi på varandra istället. Och är allmänt störig när jag är blir arg och förklarar situationen. Det är inte mitt fel att du drack allt jag ägde.

Arggghhhhh!!!!

Skit i att betala och helvetes.

Jag HATAR folk som beter sig respektlöst.

Syskon är ju lättare att förlåta just för att vi är syskon och man kan bete sig respektlöst tillbaka ibland.

Suck, man blir bra matt ibland. Och det är inte rätt dag att bråka med mig på.

Over and out.